دانلود پروژه گزارش کارآموزی کارورزی

دانلود پروژه گزارش کارآموزی گزارش کارورزی

دانلود پروژه گزارش کارآموزی کارورزی

دانلود پروژه گزارش کارآموزی گزارش کارورزی

گزارش کارآموزی منابع طبیعی


این گزارش کارآموزی با فرمت Word بوده و قابل ویرایش است و همچنین آماده پرینت می باشد.

موضوع : گزارش کارآموزی مرکز تحقیقاتی کشاورزی و منابع طبیعی

یکی از مهمترین گیاهان زراعی دنیا می باشد که به صورت مستقیم وغیر مستقیم  درتغذیه انسان مورد استفاده قرار می گیرد. از دانه آن در بعضی نقاط هندوستان وامریکای جنوبی نوعی نان تهیه شده بعلاوه از دانه ذرت در صنایع نشاسته سازی استفاده می شود . 15% کل تولید دانه ذرت صرف تولید نشاسته میشود . گلوکز، گلوتن و روغن مایع از مواد جنبی کارخانجات نشاسته سازی است . بعلاوه از دانه ذرت در صنایع تخمیری و در تولید ا لکل اتیلیک، استالدهیدواستوننیز استفاده می شود. بعلاوه از علوفه تازه ذرت بصورت ذرت علوفه ای و همچنین به عنوان ذرت سیلویی برای تغذیه دام استفاده می شود . بعلاوه از برخی تولیدات جانبی ذرت در تولید ورنی وبرخی محصولات آرایشی  استفاده می شود .از شاخ وبرگ خشک شده ذرت در تولید کاغذ استفده می شود . مبدا اولیه ذرت آمریکای جنوبی، بخصوص کشورهای پرو و بولیوی می باشد . بعلاوه ذرت را می توان در مناطق وسیع امریکای جنوبی تا قسمتهایی از مکزیک مشاهده نمود . بنظر میرسد اولین بار حدود 3500 سال قبل از میلاد ،ذرت در این مناطق اهلی شده باشد . نوعی ذرت به نامAndern که بسیاری از خصوصیات ذرت وحشی را دارا است ، دراین مناطق کشت می شده است . 
اولین بار درسال 1492 ذرت توسط کریستوفکلومپ از امریکا وارد پرتقال شد وسپس تدریجا به سایر نقاط اروپا ، چین ، امریکا وآسیا گسترش پیدا کرد .
به ذرت در اوایل ، Marisi ، نام قبیله سرخپوستی گفته می شد. بعد ها در قرن 18 میلادی که لینه اسم علمی ذرت رابه Zea mays تغییر داد. بزرگترین کشورهای تولید کننده ذرت دردنیا ایالات متحده است . که بیش از 40% ذرت دنیا را درناحیه ای به نام کمربند ذرت تولید می کند. چین ،آرژانتین ، برزیل وکشورهای مشترک المنافع از بزرگترین تولید کننده ها هستند. کل سطح زیر کشت آن 130 میلیون هکتار است که از آن سالانه حدود 480 میلیون تن دانه بدست می آید . میانگین تولید دانه ذرت در دنیا 3600 کیلو گرم در هکتار است؛میانگین تولید علوفه  ذرت در دنیا 36000 کیلوگرم درهکتار می باشد . 
به نظر میرسد اولین بار ذرت توسط پرتقالیها درزمان صفویه از سواحل جنوبی کشور وارد ایران شده باشد . برخ دیکر معتقدند ذرت اولین بار توسط حجاج از طریق عربستان وارد کشور شده . 
کل سطح زیر کشت ذرت در ایران حدود 290000 هکتار است و میانگین تولید دانه ذرت درایران حدود 5  تن در هکتار است . بزرگترین تولید کننده ذرت کشور استان فارس  وبعد خوزستان است . در استان گلستان ذرت را هم بصورت بهاره و هم تابستانه یعنی پس از برداشت گندم نیز می توان کشت نمود 
 عملیات تهیه زمین در زراعت ذرت اگر بخوبی صورت پذیرد باعث نرم شدن خاک در عمق مورد نیاز ذخیره آب ، وایجاد رژیم آب وهوایی مطلوب رشد ریشه ها ، فعالیت میکروارگانیسم ها ، دفع علف های هرز و زیر خاک فرو رفتن باقی مانده های گیاهان پیش کشت می گردد . خرد شدن لایه های سطحی خاک شرایط مطلوبی را برای جوانه زدن وسبز کردن ذرت فراهم می آورد. در نواحی معتدله عملیات تهیه زمین بسته به زمان برداشت گیاهان پیش کشت در پاییز یا تابستان سال قبل انجام می گیرد . فقط در اراضی سبک بطور استثنائی می توان عملیات تهیه زمین را دربهار انجام داد . شخم پاییزه بسته به بافت خاک به عمق 30- 20 سلنتیمتر انجام میگیرد . 
زمان انجام عملیات تهیه زمین بسیار مهم ونقش ویژه ای در نگهداری کیفیت های فیزیکی و شیمیایی خاک و صرفه جویی سوخت دارد . زمانی که رطوبت خاک در حد مطلوب باشد اجرای عملیات تهیه زمین باعث کاهش کوبیدگی ایجاد شده از چرخهای تراکتور خواهد گردید .
 کود مورد نیاز : 
 برای مصرف بهتر کود بهتر است نسبت به تجزیه خاک مزرعه اقدام نمود . در صورت عدم دسترسی دریک توصیه کلی 300 کیلوگرم کود فسفات آمونیوم و200 - 100 کیلوگرم پتاس قبل از کاشت و 400 کیلوگرم اوره (200 کیلوگرم قبل از کاشت + 200 کیلوگرم در دو مرحله آبیاری بصورت سرک ) داده شود . البته میزان کود مصرفی به میزان حاصلخیزی خاک و محصول قبلی بستگی دارد. 

کنترل علف های هرز :
برای کنترل علف های هرز در سه مرحله می توان اقدام کرد :
1- (Preplant ) از سم ارادیکان به میزان 5 لیتر در هکتار چند ساعت قبل از کاشت مصرف و با دیسک ، با خاک مخلوط نمائید . البته قابل ذکر است که وقتی که خاک به اندازه کافی مرطوب باشد ، اثرپذیری علف کش بیشتر است . 
2-(Preemergence )از سموم آترازین به مقدار یک کیلوگرم در هکتار و آلاکلر ( لاسو ) 5- 3 لیتر در هکتار بعد از کاشت تا قبل از سبز شدن ذرت بصورت محلول پاشی در سطح مزرعه میتوان استفاده نمود . 
3-( Post emergence ) از سم توفوردی (D –4-2) به میزان 1.5- 1 لیتر در هکتار بعد از کاشت وپس از سبز شدن ذرت زمانیکه ارتفاع گیاه 20- 15 سانتیمتر باشد ، بصورت محلول پاشی در سطح مزرعه میتوان استفاده کرد . 

تاریخ کاشت:
 با توجه به صفر فیزیولژیک ذرت که 12- 10 درجه می باشد ، در استان گلستان در کشت بهاره از اواسط فروردین ماه تا اواسط اردیبهشت ودر کشت تابستانه از اول تا پانزدهم تیر ماه می توان به کشت این گیاه اقدام کرد . 
ترجیحا برای جلوگیری از خسارت گرما در مرحله گرده افشانی از کاشت ذرت دانه ای SC704 در زمانیکه گرده افشانی در مرداد ماه صورت می گیرد اجتناب شود ( فاصله زمانی کاشت تا گرده افشانی حدودا 60 روز است ).
قابل ذکر است که برای دسترسی به سبز یکنواخت حتما قبل از کاشت ، مزرعه را آب تخت نمایید

دانلود گزارش کارآموزی مرکز تحقیقاتی کشاورزی و منابع طبیعی
کاروزی مرکز تحقیقات کشاورزی ومنابع طبیعی استان گلستان
دانلود گزارش کارورزی مرکز تحقیقاتی کشاورزی و منابع طبیعی
دانلود گزارش کارورزی اداره منابع طبیعی
دانلود گزارش کارآموزی منابع طبیعی


فهرست مطالب

ذرت دانه ای و علوفه ای
مقدمه1
ذرت دانه ای و علوفه ای2
مقدمه3
خصوصیات گیاهشناسی5
تهیه زمین5
کود مورد نیاز6
کنترل علف هرز6
تاریخ کاشت7
ارقام7
میزان بذر8
فاصله ردیف8
عمق کاشت9
آبیاری9
آفات9
بیماری10
برداشت10
روش های اصلاحی11
روش بوته به ردیف11
گزینش دوره ای11
تولید ارقام مصنوعی12
اهداف اصلاحی12
طرح های اجرایی در ایستگاه تحقیقات گرگان 13

سورگم ( ذرت خوشه ای )14
مقدمه15
خصوصیات گیاهشناسی 16
تهیه زمین 16
کود مورد نیاز 16
کنترل علف هرز 17
تاریخ کاشت 17
ارقام 18
میزان بذر18
فاصله ردیف18
عمق کاشت18
آبیاری 18
آفات 19
بیماری19
برداشت20
روش های اصلاحی 21
سورگم هیبرید21
اهداف اصلاحی22
طرح های اجرایی در ایستگاه تحقیقاتی گرگان 23

سویا24
مقدمه25
خصوصیات گیاهشناسی26
تهیه زمین27
کود مورد نیاز27
کنترل علف هرز28
تاریخ کاشت29
ارقام 30
میزان بذر30
فاصله ردیف31
عمق کاشت31
آبیاری31
آفات32
بیماری32
برداشت33
روشهای اصلاحی35
دورگ گیری سویا35
اهداف اصلاحی37
طرح های اجرایی در ایستگاه تحقیقات گرگان38

گندم39
مقدمه40
خصوصیات گیاهشناسی41
تهیه زمین42
کود مورد نیاز 43
کنترل علف هرز45
تاریخ کاشت45
ارقام 46
میزان بذر48
فاصله ردیف 49
عمق کاشت49
آبیاری 50
آفات 50
بیماری51
برداشت51
روشهای اصلاحی53
گندم هیبرید54
اهداف اصلاحی55
بیماریهای غلات57

زنگ زرد گندم58
مقدمه 58
علائم بیماری58
عامل بیماری 59
چرخه بیماری 59
مبارزه 60

زنگ قهوه ای گندم61
مقدمه61
علائم بیماری 61
عامل بیماری61
چرخه بیماری 62
مبارزه 62

سیاهک پنهان گندم63
مقدمه63
علائم بیماری 63
عامل بیماری 64
چرخه بیماری64
مبارزه 65

سیاهک آشکار گندم و جو 66
مقدمه  66
علائم بیماری 66
عامل بیماری 66
چرخه بیماری 67
مبارزه67

سیاهک سخت جو 69
مقدمه 69
علائم بیماری 69
عامل بیماری 69
چرخه بیماری 70
مبارزه70

سپتوریوز خوشه گندم 71
مقدمه71
علائم بیماری71
عامل بیماری 71
چرخه بیماری 72
مبارزه72

فوزاریوز سنبله گندم73
مقدمه73
علائم بیماری 73
عامل بیماری 73
چرخه بیماری 74
مبارزه 74

سفیدک سطحی گندم و جو 75
مقدمه 75
علائم بیماری 75
عامل بیماری 76
چرخه بیماری 76
مبارزه 76
طرح های اجرایی در ایستگاه تحقیقاتی گرگان 78

نخود79
مقدمه 80
خصوصیات گیاهشناسی81
تهیه زمین 81
کود مورد نیاز 81
کنترل علف هرز 82
تاریخ کاشت 82
ارقام 82
میزان بذر83
فاصله ردیف83
عمق کاشت 83
آبیاری 83
آفات 84
بیماری 84
برداشت 86
روش های اصلاحی 87
اهداف اصلاحی 87

باقلا88
مقدمه 89
خصوصیلت گیاهشناسی90
تهیه زمین 90
کود مورد نیاز 90
کنترل علف هرز 91
تاریخ کاشت 91
ارقام 91
میزان بذر 91
فاصله ردیف 92
عمق کاشت 92
آبیاری 92
آفات 93
بیماری 93
برداشت 93
روش های اصلاحی 95
اهداف اصلاحی 95

گوجه96
مقدمه 97
خصوصیات گیاهشناسی98
تهیه زمین 98
کود مورد نیاز 98
کنترل علف هرز 99
تارخ کاشت 99
ارقام 99
میزان بذر99
فاصله ردیف 99
عمق کاشت 100
آبیاری 100
آفات 100
بیماری100



دانلود فایل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.